Sajtos-zabos pogácsa | Forrás-Coop
sajtos_zabos_pogacsa_881243

Sajtos-zabos pogácsa

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zabliszt (zabpehelyből őrölve)
  • 2 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • kb. 10 dkg parmezán sajt a tésztába (elhagyható)
  • só, őrölt köménymag, őrölt feketebors
  • 20 dkg reszelt kemény sajt a pogácsa tetejére (Coop trappista)
  • langyos víz
  • 2 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
A fenti hozzávalókat – a 20 dkg keménysajt kivételével – összekeverjük, majd összegyúrjuk. Annyi vizet öntsünk a masszához, hogy ruganyos tésztát kapjunk (egy kicsit ragacsos lesz). Két zsírpapír között nyújtsuk ki a tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságúra. Húzzuk át a zsírpapírokat a tepsire, a felső papírt távolítsuk el, és kisebb méretű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat. A reszelt kemény sajttal szórjuk meg gazdagon a pogácsák tetejét.
Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük. Mivel a tésztában sok zsiradék van, ezért nagyon finom omlós lesz.

About the Author : admin

0 Comment