Hozzávalók:
300 g brokkoli (frissen párolt vagy mélyfagyasztott)
0,5 l zöldségleves (kockából)
1 fej vöröshagyma
200 ml tej
100 g tejszín
40 g margarin
1 evőkanál zabpehely liszt
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió, petrezselyem a díszítéshez
Brokkoli krémleves
Elkészítés:
Felforrósítjuk a margarint, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Beletesszük a párolt vagy fagyasztott brokkolit, majd felöntjük a zöldséglevessel, és kis lángon megfőzzük.Ezután kézi mixerrel pépesítjük, közben pedig fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt és a tejjel elkevert lisztet. Még egyszer felforraljuk, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, petrezselyemmel díszítjük.
0 Comment