Hozzávalók:
- Fél kg málna (friss vagy fagyasztott)
- 4 dl joghurt
- 4 dl ásványvíz
- 2 dl gyümölcslé
- 30 g zabpehely
- méz, só, szegfűszeg, fahéj
Elkészítés:
A málnát alaposan megmossuk. Kicsivel több, mint a fele gyümölcsöt leturmixoljuk, összekeverjük a joghurttal és a két deciliter, tetszés szerint választott gyümölcslével. Végül hozzáadjuk a mézet és a zabpelyhet is, majd egy kevés szegfűszeget és őrölt fahéjat szórunk bele. A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük az ásványvizet. Ezután a hűtőben lehűtjük, tálalás előtt pedig egy-két málnaszemet szórunk a levesbe. Ízletes és egészséges – C, B1 és B2 vitamint tartalmazó – könnyű nyári leves, melynek elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és pillanatok alatt a legelfoglaltabb háziasszony is elkészítheti.
0 Comment