Málnaleves | Forrás-Coop
malnakremleves_d3edf5

Málnaleves

Hozzávalók:

  • Fél kg málna (friss vagy fagyasztott)
  • 4 dl joghurt
  • 4 dl ásványvíz
  • 2 dl gyümölcslé
  • 30 g zabpehely
  • méz, só, szegfűszeg, fahéj

Elkészítés:
A málnát alaposan megmossuk. Kicsivel több, mint a fele gyümölcsöt leturmixoljuk, összekeverjük a joghurttal és a két deciliter, tetszés szerint választott gyümölcslével. Végül hozzáadjuk a mézet és a zabpelyhet is, majd egy kevés szegfűszeget és őrölt fahéjat szórunk bele. A hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük az ásványvizet. Ezután a hűtőben lehűtjük, tálalás előtt pedig egy-két málnaszemet szórunk a levesbe. Ízletes és egészséges – C, B1 és B2 vitamint tartalmazó – könnyű nyári leves, melynek elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és pillanatok alatt a legelfoglaltabb háziasszony is elkészítheti.

About the Author : admin

0 Comment