Petrezselymes sült újkrumpli tonhalkrémmel | Forrás-Coop
Petrezselymes

Petrezselymes sült újkrumpli tonhalkrémmel

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • néhány csepp citromlé
  • 20 dkg tonhalkonzerv
  • néhány szem olívabogyó
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 tojássárgája
  • őrölt bors
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, ledörzsöljük, és egy tepsibe szórjuk. Meghintjük sóval, meglocsoljuk az olajjal, és hogy mindenhol érje, rázogatva, dobálva összeforgatjuk.200 celziuszfokra előmelegített sütöben 45-50 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Közben a petrezselymet apróra vágjuk, majd a sütés befejezése előtt 1-2 perccel a burgonyára szórjuk, s ismét összerázogatjuk.A tojássárgáját egy tálban kikeverjük a halról rácsepegtetett olajjal, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük és belekeverjük a tejfölt. A haldarabokat villával beletörjük, végül az apróra vágott kapribogyót beleforgatjuk. A megsült krumpli mellé kínáljuk.

About the Author : admin

0 Comment