Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 1 nagy csokor petrezselyem
- néhány csepp citromlé
- 20 dkg tonhalkonzerv
- néhány szem olívabogyó
- só
- 1 dl olívaolaj
- 1 tojássárgája
- őrölt bors
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, ledörzsöljük, és egy tepsibe szórjuk. Meghintjük sóval, meglocsoljuk az olajjal, és hogy mindenhol érje, rázogatva, dobálva összeforgatjuk.200 celziuszfokra előmelegített sütöben 45-50 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Közben a petrezselymet apróra vágjuk, majd a sütés befejezése előtt 1-2 perccel a burgonyára szórjuk, s ismét összerázogatjuk.A tojássárgáját egy tálban kikeverjük a halról rácsepegtetett olajjal, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük és belekeverjük a tejfölt. A haldarabokat villával beletörjük, végül az apróra vágott kapribogyót beleforgatjuk. A megsült krumpli mellé kínáljuk.
0 Comment