Uborkás sertéskaraj roston | Forrás-Coop
uborkas_serteskaraj_roston_35998c

Uborkás sertéskaraj roston

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • só, bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • 1 kg uborka
  • 4 dl joghurt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karajt felszeleteljük, sóval és borssal ízesítjük. A tejben elkeverünk 4 gerezd összezúzott fokhagymát, beletesszük a hússzeleteket, s egy éjszakát érleljük a hűtőben.Másnap kivesszük a szeleteket a pácléből, lecsepegtetjük, és egy kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, ráteszünk 2 gerezd zúzott fokhagymát, azután összekeverjük a joghurttal. Ezzel az üdítő, hideg körettel tálaljuk a frissen sült húst. Párolt rizst vagy stekburgonyát is tehetünk mellé a tányérra.

About the Author : admin

0 Comment