Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- só, bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 dl tej
- 1 kg uborka
- 4 dl joghurt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajt felszeleteljük, sóval és borssal ízesítjük. A tejben elkeverünk 4 gerezd összezúzott fokhagymát, beletesszük a hússzeleteket, s egy éjszakát érleljük a hűtőben.Másnap kivesszük a szeleteket a pácléből, lecsepegtetjük, és egy kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, ráteszünk 2 gerezd zúzott fokhagymát, azután összekeverjük a joghurttal. Ezzel az üdítő, hideg körettel tálaljuk a frissen sült húst. Párolt rizst vagy stekburgonyát is tehetünk mellé a tányérra.
0 Comment